‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Nefis ve Kolay Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için çok pratik ve nefis tanımlardan oluşan çarçabuk meskende yapacağınız günün menüsünü paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Yayla çorbası, fırında beşamel soslu patates, Hasanpaşa köfte ve zerde tanımlarımız var…

Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 fincan pirinç

  • 8 su bardağı su 

  • 1 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı yoğurt

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 çorba kaşığı un 

  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

  •  Tuz ve nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tencereye yıkanan pirinçler, 7 su bardağı su alınarak yumuşayana kadar pişirilir. 

2. Pirinçler haşlanırken başka bir kapta yoğurt, un, tuz ve yumurta alınarak çırpılır.

3. Haşlanan pirinç suyundan bir kepçe alınır ve yoğurda eklenir. 

4. Yoğurt sos ılıdığında pirinçlerin üzerine yavaş yavaş eklenir. 

5. Bu esnada daima karıştırmaya itina gösterin. 

6. Tavaya tereyağı alınır ve eritilir. 

7. Akabinde nane eklenir. 

8. Kaynayan çorbaya sos eklendikten sonra ocağın altı kapatılır. 

9. Çorbayı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Beşamel Soslu Patates Tarifi

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 5 adet orta uzunluk patates

Beşamel Sos için:

  • 3 su bardağı soğuk süt

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 çay kaşığı ceviz rendesi

Üzeri için:

  • 200 gram kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patates Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri soyun ve bir tencerenin içerisinde haşlayın. 

2. Haşlandıktan sonra ocaktan alın ve bir kabın içerisine doğrayın. 

3. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ek edin. 

4. Güzelce karıştırdıktan sonra fırın kabının içerisine dökün. 

5. Tencereye tereyağı ve unu alın. 

6. Unu uygunca kavurduktan sonra azar azar sütü ekleyin. 

7. Kıvam alınca ocaktan alın ve baharatları ekleyin. 

8. Patateslerin üzerinde sosu gezdirin. 

9. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 

10. Hafif renk değiştirmeye başlayınca kaşar peynirini üzerine serpiştirin. 

11. Kaşar peyniri eridikten sonra ocaktan alıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek

  • 1 tane yumurta

  • 1 tutam maydanoz

  • 2 diş sarımsak

  • Tuz, karabiber, kimyon ve kekik

Püresi için:

  • 4 tane patates

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım su bardağı süt

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

Üzeri için:

  • 2 tane domates

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1,5 su bardağı su

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Hasanpaşa Köfte Nasıl Yapılır?

1. Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan, rende sarımsak, ekmek ufalanmış ekmek, maydanoz, yumurta ve baharatları ekleyin. 

2. Elinizde belli bir kıvama gelene kadar yoğurun. 

3. Sonrasında köfte biçimini verin. 

4. Köfteleri tepsiye dizin, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 

5. Püre için patatesleri yıkayıp haşlayın. 

6. Haşlanan patateslerin ezin, içine süt, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.

7.  Fırından çıkardığınız köfteleri çıkartın. 

8. Patates püresini sıkma kabına boşaltıp köftelerin üzerine sıkın. 

9. Domatesleri ince ince dilimleyip köftelerin üstüne ekleyin. 

10. Öbür bir tencerede salça, su ve baharatları ekleyip karıştırın. 

11. Karışımı fırın tepsisine dökün. 

12. Son bir sefer daha köfteyi ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir